Cultuurklas

Podium en atelier

 
Cultuurklas, wat is dat precies?
Als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn, is de cultuurklas misschien iets voor jou. Het programma is gericht op podium en atelier. Bij podium kun je denken aan muziek, dans, drama, theater en bij atelier aan film, fotografie en beeldende vormgeving. Aan deze onderdelen wordt in de brugklas vijf uur per week besteed en in klas 2 en 3 vier uur.
 
Voor wie is de cultuurklas?
De cultuurklas op ‘t Rijks is bedoeld voor leerlingen die zelf bezig zijn met bijvoorbeeld muziek, dans, toneel, tekenen of daar veel interesse in hebben. Iets voor jou? We stellen wel hoge eisen aan je. Als je in de cultuurklas zit, mogen je schoolprestaties daar niet onder lijden. Daarnaast heb je een voorbeeldfunctie, dat wil zeggen dat je motivatie, inzet en ook je gedrag belangrijke pijlers zijn die bepalen of je in de cultuurklas mag zitten.
 
Hoe kom je in de cultuurklas?
Elke leerling van groep 8 van de basisschool kan zich aanmelden. Natuurlijk moet je wel geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur en over een goede motivatie beschikken. Het programma van de cultuurklas duurt immers drie jaar. Na de inschrijving voor de cultuurklas van ‘t Rijks word je uitgenodigd voor een gesprek. Dit zal in april plaatsvinden. Dit gesprek kan door de school gebruikt worden voor de toelating. Bij deelname aan de cultuurklas is een aanvullende bijdrage vereist. Deze is nodig om de externe activiteiten, zoals excursies te kunnen bekostigen.
 
Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Mevr. B. Depla, de coördinator van de cultuurklas. Zij is te bereiken op school, tel.: 0164-242150. Verder is de cultuurklas ook te vinden op Instagram en Facebook.
 
Downloads
Een folder van de cultuurklas is te vinden bij de downloads.
 
 
Fotoalbums doe-middagen
Op de drie doe-middagen van muziek, dans/drama en beeldende kunst zijn foto's gemaakt die via de links hieronder de zien zijn: