Cultuurklas

Podium en atelier

 

 
Cultuurklas, wat is dat precies?
In de cultuurklas gaat het om creativiteit en kunstzinnig werken. Je wordt ondergedompeld in de zes kunstvakken bij ons op school: de beeldende vakken 2D, 3D en fotografie en de podiumvakken muziek, dans en drama. In het tweede jaar mag je kiezen voor jouw favoriete richting (de beeldende vakken of de podiumvakken). Maar ook dan werk je vaak samen met de anderen bij het maken van mooie creaties. Denk aan het ontwerpen van een muziekinstrument dat echt muziek maakt (muziek en 3D), een voorstelling met een fantastisch decor waarin gedanst, geacteerd en gezongen wordt. Elk jaar organiseren we verschillende projecten en evenementen waarin je je creatief kunt uitleven.
 
Voor wie is de cultuurklas?
De cultuurklas is bedoeld voor elke leerling die graag creatief bezig is. Voor de leerling die zelf al op muziek, dans, toneel of tekenen zit of daar interesse in heeft. Je schrijft je in omdat je er plezier in hebt en graag tijdens je schooltijd meer met kunst bezig wil zijn. Voor leerlingen met extra talent die graag van hun passie hun beroep willen maken is er de mogelijkheid om door te stromen naar de Vooropleiding Kunsten.
 
Hoe kom je in de cultuurklas?
Elke leerling van groep 8 van de basisschool kan zich aanmelden. Na de inschrijving voor de cultuurklas van ’t Rijks word je uitgenodigd voor een gesprek. Dit zal in het voorjaar plaatsvinden. Tijdens dit gesprek wordt beoordeeld of je voldoende motivatie hebt de drie jaar van de cultuurklas te mogen volgen. Bij deelname aan de cultuurklas is een aanvullende bijdrage vereist. Deze is nodig om de externe activiteiten, zoals excursies te kunnen bekostigen.
 
Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Mevr. B. Depla, de coördinator van de cultuurklas. Zij is te bereiken op school, tel.: 0164-242150. Verder is de cultuurklas ook te vinden op Instagram en Facebook.
 
Downloads
Een folder van de cultuurklas is te vinden bij de downloads.