,

Sportklas

Op ‘t Rijks hebben we leerlingen die naast het leren ook het sporten belangrijk vinden. Een sportklasleerling krijgt 2 uur extra LO per week. Deze twee uur lichamelijke opvoeding vinden buitenschools plaats. Ook vinden er sportactiviteiten plaats waarvoor je ook regelmatig buiten de school gaat sporten. Bovendien wordt aan het einde van schooljaar 1, 2 en 3 een sportkamp georganiseerd.
 
Voor wie is de sportklas?
De sportklassen op 't Rijks zijn bedoeld voor alle leerlingen die gek zijn op sport, een gemiddelde bewegingsvaardigheid en een goede sportieve instelling hebben. We stellen hoge eisen aan je. Als je in de sportklas zit, dien je niet alleen op sportief gebied te presteren, maar ook op schoolgebied. Je wordt aangesproken op je schoolprestaties wanneer deze beneden de maat zijn door onvoldoende inzet. Daarnaast heb je een voorbeeldfunctie. Dat wil zeggen dat je motivatie en inzet, maar ook gedrag belangrijke pijlers zijn die bepalen of je in een sportklas mag zitten.
 
Hoe kom je in de sportklas?
Elke leerling van groep 8 van de basisschool kan zich aanmelden. Natuurlijk moet je wel over een gemiddelde bewegingsvaardigheid, een sportieve instelling en een goede motivatie beschikken. Na de inschrijving voor de sportklas van 't Rijks word je uitgenodigd om op een middag een sporttest af te leggen. De test kan door de school gebruikt worden als selectiecriterium voor de toelating. Bij deelname aan de sportklas is een aanvullende bijdrage vereist. Dit is nodig om de externe sportactiviteiten en het sportkamp te kunnen bekostigen. 
 
Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met dhr. Goossens of dhr. de Hoog, de coördinatoren van de sportklas. Zij zijn te bereiken op school, tel: 0164-242150.
 
Downloads
Een folder van de sportklas is te vinden bij de downloads.