Vooropleiding Beeldende Kunst

Als je uitblinkt in beeldende kunst, dan biedt de vooropleiding van ’t Rijks jou bijzondere mogelijkheden.

 

Vooropleiding beeldende kunst en vormgeving

De vooropleiding voor beeldende kunst is bedoeld voor leerlingen die zich daarin verder kunnen en willen ontwikkelen. In de vooropleiding wordt 5 tot 8 uur per week aan beeldende kunst besteed. ’t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schoolloopbaan en je artistieke vorming te combineren. Je wordt begeleid door docenten van ’t Rijks en het CKB en regelmatig zal je lessen krijgen van gastdocenten en professionele beeldende kunstenaars. Ook breng je een werkbezoek aan een kunstacademie. De vooropleiding van ‘t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schooldiploma te behalen en je tegelijkertijd voor te bereiden op de toelating tot de kunstacademie. 

 

Toelating en aanmelding

Je meldt je aan voor de vooropleiding. Je voegt een aanbevelingsbrief toe van een erkend deskundige (bijvoorbeeld je docent van de muziekschool) of je toont aan dat je beschikt over een bijzonder talent. Daarna volgt een auditie door de aannamecommissie.
 

Meer informatie

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met mevr. P. van Loon, de coördinator van de vooropleiding. Zij is te bereiken op school, tel: 0164-242150.

Bekijk hier de website van de vooropleiding beeldend.

 

Downloads
Een folder van de vooropleiding is te vinden bij de downloads.