Vooropleiding dans

De vooropleiding dans is bedoeld voor leerlingen met een passie voor dans die zich op dit gebied verder kunnen en willen ontwikkelen. In de vooropleiding wordt 9 uur per week aan dans besteed.
’t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schoolloopbaan en je ontwikkeling als danser te combineren. Je wordt begeleid door docenten van ’t Rijks, Fontys Dansacademie en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Regelmatig krijg je les van internationale gastdocenten en bezoek je dansvoorstellingen in het theater. Elk schooljaar eindigt met een voorstelling, je staat dan op het podium in teater De Maagd in Bergen op Zoom. Heb je de ambitie van dans je carrière te maken? De vooropleiding van ‘t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schooldiploma te behalen en je tegelijkertijd voor te bereiden op de toelating tot een mbo of hbo dansacademie.

 

Toelating en aanmelding

Je meldt je aan voor de vooropleiding. Je voegt een aanbevelingsbrief toe van een erkend deskundige (bijvoorbeeld je docent van de muziekschool) of je toont aan dat je beschikt over een bijzonder talent. Daarna volgt een auditie door de aannamecommissie.

 
Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met mevr. P. van Loon, de coördinator van de vooropleiding. Zij is te bereiken op school, tel: 0164-242150.
 
Downloads
Een folder van de vooropleiding is te vinden bij downloads.