Vooropleiding dans

De vooropleiding dans is bedoeld voor kinderen met een passie voor dans die zich op dit gebied verder kunnen en willen ontwikkelen. In de vooropleiding besteden leerlingen 9 uur per week aan dans. ’t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schoolloopbaan en je ontwikkeling als danser te combineren. Je wordt begeleid door docenten van het ’t Rijks, Fontys Dansacademie en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Regelmatig krijg je les van internationale gastdocenten en bezoek je dansvoorstellingen in het theater. Elk schooljaar eindigt met een voorstelling, je staat dan op het podium in de schouwburg de Maagd in Bergen op Zoom.

 

Heb je de ambitie van dans je carrière te maken? ‘t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schooldiploma te behalen en je tegelijkertijd voor te bereiden op de toelating tot een MBO of HBO Dansacademie.

 

Toelating en aanmelding

Je meldt je aan voor de cultuurklas. Je voegt een aanbevelingsbrief toe van een erkende deskundige (bijvoorbeeld je docent van de muziekschool) of je toont aan dat je beschikt over talent en passie voor dans. Dit moet je vermelden op het aanmeldingsformulier. Daarna volgt een auditie door de aannamecommissie.

 

Downloads
Een folder van de vooropleiding is te vinden bij downloads.