,

Zwemklas

Studeren en topsport op ’t Rijks
Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau zwemmen of waterpolo kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo, havo- of vwo-niveau en extra zwem/polotrainingen onder schooltijd. Momenteel is er op onze school een zwem/poloklas. Deze klas zijn wij gestart om zwemtalenten en waterpolotalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten. 
Alle zwem/polotrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij de zwem/polovereniging of zwem/polobond volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren zwem/polotraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door bonds-gekwalificeerde zwemtrainers. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle zwemmers en waterpoloërs zoveel mogelijk stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere scholen en bij je zwem/polovereniging kun je laten zien wat je geleerd hebt. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de zwem/poloklas.
 
Voorwaarden voor toelating
We verwachten dat je lid bent van een zwemvereniging of waterpolovereniging. Wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde vereniging, maar je moet wel talent hebben. Toelating tot de zwem/poloklas gebeurt via selectie. Deze selectie wordt gedaan door de zwembond of door de gekwalificeerde zwemtrainers. Er wordt gekeken of iemand voldoende niveau en potentie heeft om deze trainingen te volgen. Richtlijn hiervoor is voor waterpolo: het WOC ;en voor zwemmen meerdere H-tijden.
Voor deelname aan de zwem/poloklas wordt een eigen bijdrage van € 160,- per jaar gevraagd.
 
Ben je geïnteresseerd in de zwem/poloklas?
Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150
Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads.
 
Folder
De folder van de zwem/poloklas is te vinden bij de downloads.