't Rijks bouwt aan haar toekomst!

1 maart 2024

Na de verbouwing van de Rijks hbs, de 19e-eeuwse gymzaal en de voormalige conciërgewoning,  is het nu de beurt aan het hoofdgebouw van ‘t Rijks.

De energietransitie en het scheppen van een gezond werk- en leerklimaat staat in de school van de toekomst centraal. ’t Rijks wil een duurzame en gezonde leefomgeving bieden aan haar leerlingen en medewerkers. Daarnaast is het belangrijk dat het vernieuwde gebouw onderwijskundig de ruimte biedt aan leerkrachten en leerlingen om pedagogisch en didactisch in te spelen op de eisen van deze tijd.

In de afgelopen jaren is er een Integraal vernieuwbouwplan opgesteld voor de school onder leiding van dhr. Richard van Rijen van VVR Architecten in samenwerking met Albert Brouwer van Innax. Dit plan zal in de komende twee jaar stapsgewijs worden uitgevoerd door De Kok Bouwgroep, Bink en Koninklijke Kuijpers. Deze partijen zijn na een zorgvuldig aanbestedingsprocedure uit de bus gekomen. Vanochtend hebben RSG ’t Rijks en de genoemde partijen de bouw- en installatieovereenkomsten gesloten en ondertekend.