Twintig jaar tweetalig onderwijs op ‘t Rijks: ‘Bijzonder en verrijkend’

24 januari 2024

Op vrijdag 8 december vieren wij het twintigjarige bestaan van tweetalig onderwijs (tto) bij ons op school. Dit heuglijke feit mag uiteraard gevierd worden!

Deze dag zal voor de tto-afdeling (meer dan 300 leerlingen en een team van ongeveer 30 docenten) de hele dag in het teken staan van 20 Years of tto. In de ochtend starten we met een gezamenlijk ontbijt voor alle tto-leerlingen en hun docenten. Daarna volgen er bezoeken van inspirerende gastsprekers, onder wie oud-leerlingen die graag terugkomen om te vertellen over hun leven na tto, en hoe tto hen heeft geholpen bij hun vervolgopleiding en/of huidige beroep.

De klassen gaan vervolgens aan het werk met creatieve activiteiten zoals het ontwerpen van een kettingreactie en het uitvoeren van een zogenaamde Crazy 88. In de middag staan er diverse quizzen gepland, zoals een pubquiz en de Engelse variant van Weekend Miljonairs. De bovenbouwklassen gaan deelnemen aan Engels-gerelateerde workshops zoals snooker/pool, British street art en Irish dance. Aan het eind van de dag sluiten we met z’n allen gezamenlijk af in de theaterzaal van het Kunst- en Cultuurgebouw van de school.

Zuidwest Update over 20 jaar tto op ‘t Rijks

Meer info over tweetalig onderwijs