Plusrichtingen

(Top-)Sport

Vind je het leuk om kennis te maken met veel verschillende sporten of wil je het studeren en je (top)sport goed met elkaar combineren? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden hiervoor verschillende sportieve mogelijkheden.

Lees verder

Kunst en cultuur

In de cultuurklas gaat het om creativiteit en kunstzinnig werken. Je wordt ondergedompeld in de zes kunstvakken bij ons op school: de beeldende vakken 2D, 3D en fotografie en de podiumvakken muziek, dans en drama. Als je uitblinkt in beeldende kunst, muziek, dans of theater dan biedt de vooropleiding van ’t Rijks bijzondere mogelijkheden.

Lees verder

Mavo+

Alle mavoleerlingen van ’t Rijks komen in de mavo+. De kinderen mogen al in de mavo+ brugklas beginnen. In de tweede klas komen alle mavoleerlingen uit de mavo/havo brugklas in mavo+. Op onze mavo vinden we het belangrijk dat je ontdekt waar je talenten liggen en dat je leert om je kwaliteiten in te zetten. We begeleiden je in het maken van keuzes bij studie en beroep. Dit noemen we loopbaanleren.

Lees verder

Technasium

Het technasium is een vorm van Bètaonderwijs. Het hart van het technasium is het vak o&o, Onderzoeken en Ontwerpen. Je gaat bij dit vak (twee blokken per week) aan de slag met projectopdrachten op het gebied van onder andere bouwkunde, technische natuurkunde, biotechnologie, technische scheikunde, industriële vormgeving en alle andere ingenieursberoepen.

Lees verder

Tweetalig lyceum

Op ‘t Rijks verdient en krijgt elke leerling aandacht. De school daagt de leerlingen uit hun talenten maximaal te ontwikkelen. Niet alleen intellectueel maar ook cultureel, creatief en sportief. Zorg voor leerlingen betekent ook het bieden van uitdaging aan begaafde en hoogbegaafde leerlingen. Dit kan onder andere binnen ons tweetalig onderwijs.

Lees verder

Wetenschapsklas

Ben je altijd benieuwd hoe dingen werken? Heb je vaak vragen waar anderen niet zo snel aan denken? Hou je het niet bij vragen, maar ga je dan ook op onderzoek uit? Dan is onze vwo-brugklas de juiste plek voor jou: een inspirerende leeromgeving waar je met al je vragen terecht kunt - en met elkaar op zoek gaat naar de antwoorden.

Lees verder

Lees verder