(Top)sport

Vind je het leuk om kennis te maken met veel verschillende sporten of wil je het studeren en je (top)sport goed met elkaar combineren? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden hiervoor verschillende sportieve mogelijkheden.

Sportklas

Hou je van sport, beweeg je graag en heb je een goede sportieve instelling? Dan zijn onze sportklaslessen vast iets voor jou.
Dat betekent 2 uur extra sport in de week en meedoen aan een jaarlijkse excursie. (Soms is deelname aan een excursie niet te combineren met andere activiteiten, bijvoorbeeld als je voor tto kiest.)

Je maakt kennis met veel verschillende sporten, ook sporten waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Het gemiddelde sportniveau is hoog, omdat je steeds meer leert. Van je docenten, maar natuurlijk ook van je medeleerlingen, die net als jij ook heel enthousiast zijn over sport. Je beweegt dus (bijna) elke dag intensief. Zo vliegt je schooldag voorbij en blijf je lekker fit. Daar heb je ook plezier van bij je andere vakken.

Sporten en leren op hoog niveau

We bieden veel, maar vragen ook het nodige. In de sportklas moet je namelijk niet alleen sportief, maar ook op schoolgebied goed presteren. Daarbij heb je een voorbeeldfunctie: je motivatie en inzet, maar ook je gedrag bepalen of je in een sportklas mag zitten. Als je prestaties achterblijven door onvoldoende inzet, word je daarop aangesproken.

Hoe kom je in de sportklas?

Bij je inschrijving voor ‘t Rijks kun je aangeven dat je graag aan de sportklaslessen wilt meedoen. Door middel van een gerichte sporttest bepalen we dan samen met jou of je voldoet aan de selectiecriteria en een plaats in de sportklas verdient.

Kosten

Voor deelname aan de sportklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van de sportklas.

Meer informatie

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met dhr. Kloosterman of dhr. de Hoog, de coördinatoren van de sportklas. Zij zijn te bereiken op school, tel: 0164-242150.

Downloads

Een folder van de sportklas is te vinden bij de downloads.

Topsport Talentschool

Expertisecentrum voortgezet onderwijs en topsport

Alle topsporttalentscholen zijn aangesloten bij het expertisecentrum voortgezet onderwijs en topsport. Er zijn momenteel een 30-tal Topsport Talentscholen in Nederland. Deze scholen mogen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap speciale faciliteiten geven aan leerlingen die talentvol zijn in sport, zodat zij hun studie en sport op een goede manier met elkaar kunnen combineren. Andere scholen kunnen en mogen veel minder faciliteiten bieden dan een topsporttalentschool.

Voor wie is een Topsport Talentschool?

Wil je voor Topsoort Talent-faciliteiten in aanmerking komen dan dien je een status te hebben. Jouw sportbond bepaalt in samenspraak met het NOC/NSF wie er in jouw sport als talent wordt bestempeld. Alle talenten staan in een grote landelijke database. Als je een Belofte, Nationaal Talent of Internationaal Talent bent, krijg je op RSG ’t Rijks een Topsport Talentstatus met de daarbij behorende faciliteiten. Kom je niet in aanmerking voor zo’n status, maar ben je een aanstormend talent? Dan kan je misschien in aanmerking komen voor een Regio Talent kwalificatie. Je kunt dit laten toetsen op ’t Rijks. Met deze status wordt je aspirant Topsport Talent-leerling en kunnen we je ook (hetzij wat minder dan een Topsport Talent-leerling) wat faciliteiten aanbieden om je sport en studie te combineren.

Welke faciliteiten krijgt een Topsport Talent-leerling?

We bieden iedere Topsport Talent-leerling faciliteiten op maat aan. De faciliteiten waar je gebruik van kan maken zijn onder andere vrijstelling van bepaalde lessen zodat je tijd hebt om je huiswerk te maken of juist kunt gaan trainen onder schooltijd. Een andere mogelijkheid is een aangepast rooster om uitgevallen lessen eventueel op een ander tijdstip in te halen. Verder hoort ook vrijaf voor deelname aan wedstrijden, toernooien en trainingsstages tot de mogelijkheden. Sommige Topsport Talent-leerlingen kunnen zelfs vrijstelling van eindexamenvakken krijgt en kan school de mogelijkheid bieden om je eindexamen te spreiden over twee jaar. Bij studieproblemen kunnen er steunlessen voor je geregeld worden. Iedere Topsport Talent-leerling krijgt een Topsport Talent-begeleider die samen met jou alles voor je regelt. Er is voor Topsport Talent-leerlingen een aparte studieruimte met toezicht.

Kosten

De kosten voor de basisbegeleiding worden gedragen door ‘t Rijks. Voor aanvullende Topsport Talent-faciliteiten vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Zonder deze vrijwillige bijdrage kan de school dit complete pakket aan faciliteiten mogelijk niet organiseren. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Wil je meer informatie over Topsport Talentschool ‘t Rijks?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel.: 0164-242150.

Downloads

Een folder over Topsport Talentschool ‘t Rijks is te vinden bij de downloads.

Tennisklas

Studeren en topsport op ’t Rijks

Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau tennis kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo-, havo- of vwo-niveau en extra tennistrainingen onder schooltijd. Momenteel is er op onze school een tennisklas. Deze klas zijn wij gestart om tennistalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten.

Alle tennistrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij de tennisvereniging of tennisbond volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren tennistraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door bonds-gekwalificeerde tennistrainers. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle tennissers en tennissters zoveel mogelijk stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere scholen en bij je tennisvereniging kun je laten zien wat je geleerd hebt. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de tennisklas.

Voorwaarden tot toelating

We verwachten dat je lid bent van een tennisvereniging. Wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde vereniging, maar je moet wel talent hebben. Toelating tot de tennisklas gebeurt via selectie. Deze selectie wordt gedaan door de tennisbond of door de gekwalificeerde tennistrainers. Er wordt gekeken of iemand voldoende niveau en potentie heeft om deze trainingen te volgen.

Kosten

Voor deelname aan de tennisklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Ben je geïnteresseerd in de tennisklas?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150. Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads

Folder

De folder van de topsport is te vinden bij de downloads

Hockeyklas

Studeren en topsport op ’t Rijks

Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau hockey kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo-, havo- of vwo-niveau en extra hockeytrainingen onder schooltijd. Momenteel starten we op onze school een hockeyklas in samenwerking met Tempo. Deze klas zijn wij gestart om hockeytalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten.

Alle hockeytrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij Tempo of vergelijkbaar niveau volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren hockeytraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door een bevoegde en opgeleide hockeytrainer. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle hockeyers zoveel mogelijk stimuleren. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de hockeyklas.

Voorwaarden tot toelating

Je hockeyt bij Tempo of bij een andere vereniging in de regio die op het gelijke niveau acteert als het vertegenwoordigende elftal van Tempo.

Kosten

Voor deelname aan de hockeyklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Ben je geïnteresseerd in de hockeyklas?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150. Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads

Folder

De folder van de topsport is te vinden bij de downloads

Voetbalklas jongens

Studeren en topsport op ’t Rijks

Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau voetbal kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo-, havo- of vwo-niveau en extra voetbaltrainingen onder schooltijd. Momenteel starten we op onze school een voetbalklas in samenwerking met Feyenoord/RBC. Deze klas zijn wij gestart om voetbaltalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten.

Alle Voetbaltrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij de RBC of vergelijkbaar niveau volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren voetbaltraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door één of meerdere trainers van RBC/Feyenoord. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle voetballers zoveel mogelijk stimuleren. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de voetbalklas.

Voorwaarden voor toelating

Je voetbalt bij RBC of bij een andere vereniging in de regio die op het gelijke niveau acteert als het vertegenwoordigende elftal van RBC.

Kosten

Voor deelname aan de voetbalklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Ben je geïnteresseerd in de voetbalklas?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150

Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads

Folder

De folder van de topsport is te vinden bij de downloads

Voetbalklas meisjes

Studeren en topsport op ’t Rijks

Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau voetbal kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo-, havo- of vwo-niveau en extra Voetbaltrainingen voor meisjes onder schooltijd. Momenteel is er op onze school een Voetbalklas voor meisjes. Deze klas zijn wij gestart om vrouwelijke voetbaltalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten.

Alle Voetbaltrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij de Voetbalvereniging of voetbalbond volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren Voetbaltraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door bonds-gekwalificeerde voetbaltrainers. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle voetbalsters zoveel mogelijk stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere scholen en bij je voetbalvereniging kun je laten zien wat je geleerd hebt. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de voetbalklas voor meisjes.

Voorwaarden tot toelating

We verwachten dat je lid bent van een voetbalvereniging. Wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde vereniging, maar je moet wel talent hebben. Toelating tot de voetbalklas voor meisjes gebeurt via selectie. Deze selectie wordt gedaan door de voetbalbond of door de gekwalificeerde voetbaltrainers. Er wordt gekeken of iemand voldoende niveau en potentie heeft om deze trainingen te volgen.

Kosten

Voor deelname aan de voetbalklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Ben je geïnteresseerd in de voetbalklas meisjes?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150

Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads

Folder

De folder van de topsport is te vinden bij de downloads

Handbalklas

Studeren en topsport op ’t Rijks

Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau handbal kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo, havo- of vwo-niveau en extra handbaltrainingen onder schooltijd. Momenteel is er op onze school een handbalklas. Deze klas zijn wij gestart om handbaltalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten.

Alle handbaltrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij de handbalvereniging of handbalbond volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren handbaltraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door bonds-gekwalificeerde handbaltrainers. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle handballers en handbalsters zoveel mogelijk stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere scholen en bij je handbalvereniging kun je laten zien wat je geleerd hebt. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de handbalklas.

Voorwaarden voor toelating

We verwachten dat je lid bent van een handbalvereniging. Wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde vereniging, maar je moet wel talent hebben. Toelating tot de handbalklas gebeurt via selectie. Deze selectie wordt gedaan door de handbalbond of door de gekwalificeerde handbaltrainers. Er wordt gekeken of iemand voldoende niveau en potentie heeft om deze trainingen te volgen.

Kosten

Voor deelname aan de handbalklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Ben je geïnteresseerd in de handbalklas?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150. Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads.

Folder

De folder van de topsport is te vinden bij de downloads.

Zwemklas

Studeren en topsport op ’t Rijks

Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau zwemmen of waterpolo kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo, havo- of vwo-niveau en extra zwem/polotrainingen onder schooltijd. Momenteel is er op onze school een zwem/poloklas. Deze klas zijn wij gestart om zwemtalenten en waterpolotalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten.

Alle zwem/polotrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij de zwem/polovereniging of zwem/polobond volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren zwem/polotraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door bonds-gekwalificeerde zwemtrainers. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle zwemmers en waterpoloërs zoveel mogelijk stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere scholen en bij je zwem/polovereniging kun je laten zien wat je geleerd hebt. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de zwem/poloklas.

Voorwaarden voor toelating

We verwachten dat je lid bent van een zwemvereniging of waterpolovereniging. Wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde vereniging, maar je moet wel talent hebben. Toelating tot de zwem/poloklas gebeurt via selectie. Deze selectie wordt gedaan door de zwembond of door de gekwalificeerde zwemtrainers. Er wordt gekeken of iemand voldoende niveau en potentie heeft om deze trainingen te volgen. Richtlijn hiervoor is voor waterpolo: het WOC ;en voor zwemmen meerdere H-tijden.

Kosten

Voor deelname aan de zwem/poloklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Ben je geïnteresseerd in de zwem/poloklas?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150
Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads.

Folder

De folder van de topsport is te vinden bij de downloads.

Atletiekklas

Studeren en topsport op ’t Rijks

Wil je goed kunnen studeren voor je latere carrière en ook op hoog niveau Atletiek kunnen beoefenen? Op ’t Rijks is dat mogelijk! Wij bieden een opleiding mavo-, havo- of vwo-niveau en extra atletiektrainingen onder schooltijd. Momenteel is er op onze school een atletiekklas. Deze klas zijn wij gestart om atletiektalenten de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat zij zich bij het allerhoogste niveau, als Topsport Talent, kunnen aansluiten.

Alle atletiektrainingen zijn aanvullend op de gewone trainingen die een leerling al bij de atletiekvereniging of atletiekbond volgt. Per week zijn er minimaal twee blokken van twee lesuren atletiektraining onder schooltijd. Deze trainingen worden gegeven door bonds-gekwalificeerde atletiektrainers. Op deze manier willen we de ontwikkeling van onze talentvolle atleten zoveel mogelijk stimuleren. Tijdens wedstrijden tegen andere scholen en bij je atletiekvereniging kun je laten zien wat je geleerd hebt. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en heb je talent, dan kun je geplaats worden in de atletiekklas.

Voorwaarden tot toelating

We verwachten dat je lid bent van een atletiekvereniging. Wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde vereniging, maar je moet wel talent hebben. Toelating tot de atletiekklas gebeurt via selectie. Deze selectie wordt gedaan door de atletiekbond of door de gekwalificeerde atletiektrainers. Er wordt gekeken of iemand voldoende niveau en potentie heeft om deze trainingen te volgen.

Kosten

Voor deelname aan de atletiekklas vraagt de school een financiële bijdrage aan ouders. Hierover is meer te lezen in de folder van topsport.

Ben je geïnteresseerd in de atletiekklas?

Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel: 0164-242150

Het inschrijfformulier is te vinden bij de downloads

Folder

De folder van de topsport is te vinden bij de downloads