Mavo+

De mavo op 't Rijks is mavo+. Hieronder leggen we je uit wat daarmee bedoeld wordt.

Mavo+ wat is dat precies?

Alle mavoleerlingen van ’t Rijks komen in de mavo+. De kinderen mogen al in de mavo+ brugklas beginnen. In de tweede klas komen alle mavoleerlingen uit de mavo/havo brugklas in mavo+.
Op onze mavo vinden we het belangrijk dat je ontdekt waar je talenten liggen en dat je leert om je kwaliteiten in te zetten. We begeleiden je in het maken van keuzes bij studie en beroep. Dit noemen we loopbaanleren.

De mavo+ bestaat uit drie pijlers

1. Uitstel van studie- en beroepskeuze
Als je kiest voor de mavo van ’t Rijks stel je jouw studie- en of beroepskeuze zo lang mogelijk uit. Je kunt na het behalen van je mavodiploma op ‘t Rijks vaak nog elke gewenste vervolgstudie kiezen in de verschillende beroepssectoren.

2. Doorstroom naar middelbaar beroepsonderwijs
Je volgt een breed pakket aan vakken en doet in 8 vakken eindexamen. Hiermee leg je een goede en stevige basis voor iedere vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs.

3. Doorstroom naar havo
Je volgt een zo breed mogelijk pakket aan vakken. Je doet in 8 vakken eindexamen. Op die manier kunnen wij in klas 4 het pakket breed houden. Je hebt dan de mogelijkheid om nog elk havo profiel te kiezen. Na het diploma mavo stap je over naar klas 4 havo. Daar doe je in twee jaar eindexamen havo.

Keuze voor bèta challenge, sportklas of cultuurklas

Je kunt in de brugklas starten met het bèta challenge programma (BCP).
Dit programma wordt toegepast op elke sector (zorg en welzijn, economie, natuur en milieu, techniek).
Met dit pakket kun je je mbo-studie versnellen maar je kunt met dit pakket ook naar de havo (zie folder BCP).
In plaats van het bèta challenge programma mag je er ook voor kiezen om in de brugklas deel te nemen aan de sportklas òf aan de cultuurklas (zie de folder van de sportklas of de folder kunst & cultuur).
De keuze voor bèta challenge, sportklas of cultuurklas mag je ook maken in klas 2.

Wanneer word je toegelaten tot mavo+?

Iedere leerling met een mavo-advies van de basisschool kan worden toegelaten. Je moet natuurlijk wel gemotiveerd zijn om te werken.

De voordelen op een rijtje:

  • Tempo en niveau van de lesstof zijn afgestemd op het mavoprofiel.

  • Je kiest na het tweede leerjaar mavo+ voor het profiel techniek, zorg en welzijn of economie. Je blijft in alle gevallen het mavo+ programma volgen en je doet eindexamen in 8 vakken.

  • Je stroomt door naar het mbo.

  • Doorstroom naar elk profiel van havo is ook mogelijk. Na het behalen van je havodiploma kun je zelfs nog doorstromen naar het vwo.

Downloads

De folders van mavo+ en ook van bèta challenge, sportklas en cultuurklas zijn te vinden bij de downloads